Hibrizii mei de Sinningia si Gloxinia ———————— My hybrids of Sinningia and Gloxinia

Primele încercări și rezultate de hibridizare le-am avut la Sinningia. Încercările au început în 2012, rezultatele în 2013. Nu existată satisfacție mai mare decât atunci când munca îți este răsplătită. Când capsula de semințe începe să se contureze încep emoțiile. Ele ne vor ține până când floare va apare.
Prima și a doua transplantare
Sinningia my hibrids  * Sinningia my hibrids 4
Transplantările individuale.
Sinningia my hibrid 2 * Sinningia my hibrid_1 2
Din acest moment pot spune că plantele sunt stabilizate iar gândul s-a canalizat spre apariția bobocilor.Nu a durat foarte mult, au apărut, s-au dezvoltat frumos.
Sinningia my hibrid 2 4 * Sinningia my hibrid 2 9
Primul hibrid nu a fost ceva deosebit, a fost aproape copie fidelă a mamei. Culoarea l-a diferențiat de ea, albastru mai intens. A primit numele de  ‘Luci’s Blue dream

Sinningia  ‘Luci’s Blue dream’  – hibrid Romania (Lucica H. Petcu / 2013)Sinningia Luci's Blue dream 3 * Sinningia Luci's Blue dream 1

Primul boboc al celui de al doilea hibrid mi-a dat de înțeles că voi avea o surpriză. Un boboc lung, destul de mare si aproape alb. În două zile culoarea s-a transformat într-o nuanța pe care nu o pot descrie. Bobocul a devenit mai lung și fin.
Sinningia Luci's My beauty 2 * Sinningia Luci's My beauty 5
I
ntuiția nu m-a înșelat. Într-o minunată zi de primăvară și-a deschis diafanele petale frumusețea mea. A primit numele de  ‘Luci’s My beauty

Sinningia  ‘Luci’s My beauty’ – hibrid Romania (Lucica H. Petcu / 2013)
Sinningia Luci's My beauty 7 * Sinningia Luci's My beauty 9
Această sinningia este într-adevăr deosebită. Poate concura cu brio cu oricare altă Sinningia de top.
Sinningia Luci's My beauty 11 * Sinningia Luci's My beauty 8
Caracteristici  Sinningia ‘Luci’s My beauty‘ –   hibrid Romania (Lucica H. Petcu / 2013) O planta cu totul excepționala. Atât floarea cât și foliajul sunt deosebite. Crește frumos, compact, cu o ținută ca de balerină. Frunzele verzi cu luciu pe ele în funcție de anotimp și luminozitate pot avea pete ciocolatii pe ele. Florile tubulare sunt fine, culoarea lor greu de descris, un blue ciel cu irizații lila. Pe petale apar linii foarte fine puțin mai închise la culoare. Forma florii este de asemenea unică, o trompetă perfectă. Înflorește repede în mai multe serii. Este o planta rezistentă, nu necesită condiții deosebite.

Sinningia’Luci’s Sheer blue’  – hibrid Romania (Lucica H. Petcu / 2013) este asemănătoare cu ‘Luci’s Blue dream‘ culoarea face diferența.
Sinningia Luci's Sheer blue 1 * Sinningia Luci's B d Luci's Sheer b 1

Sinningia ‘Luci’s Ametist Bell’ – hibrid Romania (Lucica H. Petcu / 2013)
Sinningia Luci's Ametist Bell 1 * Sinningia Luci's Ametist Bell 3

Sinningia ‘Luci’s Spots on Ametist’  – hibrid Romania (Lucica H. Petcu / 2013)
Sinningia Luci's Spots on Ametist Bell 7 Sinningia Luci's Spots on Ametist Bell 5
Caracteristici Sinningia ‘Luci’s Spots on Ametist’ hibrid Romania (Lucica H. Petcu / 2013) Este o sinningie reușită. Planta nu creste mare, frunzele sunt verzi cuu forna ovală și vârful rotunjit. Textura frunzelor este catifelată, florile cu o forma interesantă. Pe fondul colorat în indigo deschis apar linii albe. Pe petalele inferioare apare un semicerc indigo închis. În prelungirea este o dunga albă  punctă.

xGlosinningia ‘Luci’s Agat Bell’  – hibrid Romania (Lucica H. Petcu / 2013)xGlosinningia Agat Bell 2 * xGlosinningia Agat Bell 5
xGlosinningia ‘Luci’s Fine Lines’  – hibrid Romania (Lucica H. Petcu / 2013)
xGlosinningia Luci's Fine Lines 1 * xGlosinningia Luci's Fine Lines 2

Anul 2013 a fost anul nuanțelor de albastru la hibrizii mei.

UPDATE 2 Aprilie2019  Am rămas puțin în urmă cu actualizarea acestei postări. Până voi completa și aici foto cu florile hibrizilor mei le puteți vedea în postări individuale la link-ul indicat. http://gesneriaceae.flori-si-plante.ro/?cat=1 În fotografia de mai jos sunt noii mei hibrizi pe care îi aștept cu nerăbdare să înflorească. Deocamdată foliajul este mai mult decât interesant. Urmăriți postările pentru a vedea împreună evoluția lor.

4 comments

 1. Monica says:

  Felicitari, draga Lucica!!
  Te imbratisez din inima!

 2. lucicahp says:

  Mulțumesc mult Monica. Mă bucur ca ai trecut pe aici 🙂

 3. Geta says:

  Elegante si delicate, felicitari Lucica, te pup!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *