Archive for 31/03/2015

Ce spuneti de ea? Kohleria Designer’s Jewel Case /How about she? Kohleria Designer’s Jewel Case

Diferența foarte evidentă de culori de pe cele două petale de sus față de celelalte o face pe Designer’s Jewel Case  să arate ca o bijuterie. Frunzele ei oliv ușor sidefate sunt și ele aparte. Cu siguranță va străluci în orice colecție a iubitorilor de Kohleria.

Kohleria Designer's Jewel Case  *Kohleria Designer's Jewel Case

Kohleria Designer's Jewel Case 6 Kohleria Designer's Jewel Case 8

Miss AJ – o sinningia cu flori delicate / Miss AJ – delicate flowers to this sinningia

Numele i se potrivește foarte bine, Sinningia Miss AJ. La fel ca o frumoasă domnișoara pe podium, așa este Miss AJ. Planta este foarte delicată cu frunzele mici. Ramifică bine fapt ce ne permite să o cultivăm și în ghivece suspendate. Florile lungi, tubiforme și fine sunt foarte frumoase.  O recomand oricărui  colecționar de gesneriaceae.

Sinningia Miss AJ 13 * Sinningia Miss AJ 16
Sinningia Miss AJ 19

Primulina Stardust – rozetă splendidă cu flori grațioase / Primulina Stardust – splendid rosette with graceful flowers

Primulina Stardust asemănătoare cu Violeta africană aceasta plantă este o încântare. Ea este decorativă atât prin frunzele ei deosebite cât și prin florile delicate și grațioase. Frunzele Primulinelor au diverse nuanțe de verde. Marea majoritate sunt lucioase. Unele au diverse desene, liniare, marmorate.  Florile cu puțină imaginație le putem asemănă cu niște lebede plutind liniștite pe un lac. Cred că se poate încadra în categoria ‘must have’.

Chirita Stardust 4 Chirita Stardust 7 Chirita Stardust 8 Chirita Stardust 10 Chirita Stardust 11 Chirita Stardust 12

Chiar este o comoara – Violeta africana Midnight Treasure / It really is a treasure – African violet Midnight Treasure

Este de ajuns să priviți fotografiile pentru a constata ceea ce am spus. Este o violetă absolut minunată din toate punctele de vedere. Ea nu crește foarte mult în diametru, formează cu ușurință o rozetă perfectă. Frunzele ei sunt zimțate, nu foarte mari. Florile au o culoare liliac-magenta conturate cu o dungă albă. Florile dau impresia că sunt de porțelan. Este foarte floriferă, florile durează mult. Cum să nu dorești așa ceva :floare:

Saintpaulia Midnight Treasure 10 Saintpaulia Midnight Treasure 17 Saintpaulia Midnight Treasure 18 Saintpaulia Midnight Treasure 19 Saintpaulia Midnight Treasure 21 Saintpaulia Midnight Treasure 11

O planta cu frunze uimitoare / A plant with amazing foliage

Astăzi vă prezint o planta cu frunze absolut de vis. Ea se numește Episcia. La fel ca la celelalte Gesneriaceae și Episcia are foarte mulți hibrizi. Atât cele cu frunzele lucioase cât și cele cu frunzele cu perișori, sunt la fel de spectaculoase. Culorile lor variază pe o frunză în diverse nuanțe și combinații. Se dezvoltă bine la o lumină difuză, cu umiditate constantă. Cu siguranță locul unde este amplasată va fi un punct de atracție.

Episcia Gree Aga este una din ele

episcia green aga 10episcia green aga 9 episcia green aga 4

Kohleria Bibbi – cea mai populară și veche Kohleria din România / Kohleria Bibbi -the most popular and old Kohleria from Romania

Kohleria Bibbi este cea mai populară și veche Kohleria din România. Se găsește în foarte multe case. Până acum câțiva ani nu i se cunoștea numele. O dată cu dezvoltarea internetului și accesul la informații s-a aflat numele ei. Așa au început iubitorii ei să-i alăture și alte Kohlerii în casele lor.

Kohleria Bibbi  * Kohleria Bibbi

Kohleria Bibbi 6 * Kohleria Bibbi

Achimenes Cote d’Ivoire – unul din preferații mei / Achimenes Cote d’Ivoire – one of my favorites

Ce spuneți de un ghiveci plin cu asemenea flori. Vă asigur că va arăta minunat. Pe lângă faptul că nu se îngrijesc greu, iarna nu ne deranjează cu ocuparea spațiului (ei intră în repaus). Totul este să facem rost de ei 🙂 .

Achimenes Cote d'Ivoire 10 Achimenes Cote d'Ivoire 9

Achimenes Cote d'Ivoire 5 Achimenes Cote d'Ivoire 8

 

Sinningia EW’s Spring Melody – e ca o simfonie / Sinningia EW’s Spring Melody – it’s like a symphony

Un nume foarte frumos la acestă Sinningia. Când o privești îți vine în minte o simfonie. Simți primăvara, simți bucuria anotimpului. Asta nu e tot. Pe lângă delicatețea culorii deosebite floarea are și parfum. Un parfum ca o adiere de primăvară.
Sinningia EW's Spring Melody 14 Sinningia EW's Spring Melody 12
Sinningia EW's Spring Melody 16 Sinningia EW's Spring Melody 23

 

 

Violete, violete pentru băieți și pentru fete / Violet, violet for everyone

Nu ezitați să achiziționați o violetă africană. Sunt plante adorabile, înfloresc aproape tot timpul anului. Nu necesită o îngrijire deosebită. Veți constata că timpul acordat îngrijirii ei va fi răsplătit din plin. Când veți vede minunatele ei flori relaxarea dvs va fi garantată. Alegerea va fi grea dar aveți de unde alege, paleta de culori a florilor  este mare, forma florilor variată. Frunzele lor de asemenea pot fi un criteriu. În foto sunt ”Cherries ‘n’ Cream” și ”Silver Smoke ” Mai multe varietăți puteți vede aici
Saintpaulia Cherries 'n' Cream 6 * Saintpaulia Cherries 'n' Cream 13Saintpaulia Silver smoke 14

Kohleria Yf’s Criss – floare specială și foarte fină / Kohleria Yf’s Criss – special flower and very fine

Kohleria Yf’s Criss – hibrid Suedia (Ywonne Fors) – floare specială, fină, ciclamen-roze cu mijloc galben. Pe petalele inferioare apare o linie galbena punctată. Îmi place foarte mult culoarea ei ciclamen, o culoare rară pentru o Kohleria.

Kohleria Yf's Criss  * Kohleria Yf's Criss

Kohleria Yf's Criss 11 * Kohleria Yf's Criss 13