Archive for Hibridizări – Hybridizations

Sinningia Luci’s Pink Cloud

Sinningia Luci’s Pink Cloud– hibrid Romania (Lucica H. Petcu / 2017) – Planta are flori delicate în nuanțe diafane, roz și alb în exterior, galben, blue și lila în interior. Forma flori foarte frumoasă cu ușoară ondulare a petalelor. Foliajul verde deschis, forma frunzelor ovală.

Sinningia Luci's Pink cloud 3 Sinningia Luci's Pink cloud 2 Sinningia Luci's Pink cloud 1

Sinningia Luci's Pink cloud II 2

Luci’s Blue Lila

Din nou albastru-lila. Aceasta nuanță de culori cu atât de multe variații este atât de versatilă încât nu poți să nu o îndrăgești. Așa este floarea acest hibrid obținut dintr-o încrucișare a unei Gloxinii cu o Sinningie. Florile sunt asemănătoare cu cele ale Sinningiei însă mult mai mari, frunzele seamănă cu Gloxinia. Hibridul a primit numele de Luci’s Blue Lila.

xGlosinningia Luci's Blue Lila 3 xGlosinningia Luci's Blue Lila 4 xGlosinningia Luci's Blue Lila 5

Sinningia Luci’s Reflections of Pearl

Un nou hibrid de Sinningia a înflorit și a primit numele de Luci’s Reflections of Pearl. Culorile care se regăsesc pe floare le vom observa și în reflexiile unei perle mângâiate de razele soarelui. Roz-pal, alb, galben-pai acestea sunt culorile florii, ea are o formă frumoasă cu marginile ușor ondulate. Frunzele rotunde sunt lucioase, au culoarea verde închis.

sinningia-lucis-reflections-of-pearl-1 sinningia-lucis-reflections-of-pearl-2 sinningia-lucis-reflections-of-pearl-3 sinningia-lucis-reflections-of-pearl-4

Sinningia Luci’s Dragonfly Pink

Sinningia Luci’s Dragonfly Pink – hibrid Romania (Lucica H. Petcu / 2014) – Planta acestui hibrid este o planta compactă, cu distanța internodală mică. Frunzele verde închis sunt lucioase cu formă ovală. Florile în două tonuri, alb și roz iar interiorul cu model interesant. Dungă galbenă în mijloc cu pete mov în ambele parți din care pornesc linii cu aceeași culoare. Hibridul este florifer, este best sinningia.

Sinningia Luci's Dragonfly Pink 11 Sinningia Luci's Dragonfly Pink 5 Sinningia Luci's Dragonfly Pink 4 Sinningia Luci's Dragonfly Pink 10Sinningia Luci's Dragonfly Pink 12 Sinningia Luci's Dragonfly Pink 13

Comparație. Hibrid-părinți Cum vi se pare? / Comparison. Hybrid-parents What do you think?

De data aceasta putem compara hibridul, Sinningia Luci’s Spots on Ametist Bell cu unul din părinți, Sinningia Slipper Pink. Observăm că forma florii este foarte asemănătoare cu Sinningia Slipper Pink. Celălalt părinte este Sinningia Baby Blues, de la el a preluat culoarea, o mare parte din caracteristicile texturii și forma frunzelor. Observație: Dacă unul din părinți are culoarea albastru sau mov, plantele rezultate în urma hibridizării vor avea variații ale acestor culori.

Sinningia Luci's Spots on Ametist Bell si Slipper Pink 1 Sinningia Luci's Spots on Ametist Bell si Slipper Pink 2

Părinții, Sinningia Slipper Pink și Sinningia Baby Blues

Sinningia Slipper Pinkl 15

Sinningia Baby Blues 21

Care este preferata ta? / Which is your favorite?

Este foarte interesant atunci când putem compara două flori care fac parte din aceeași specie. În felul acesta avem posibilitatea de a observa mult mai ușor asemănările și deosebirile. HCY’s Perfumer și Luci’s Pink Fondant sunt două superbe Sinningii care au aproape aceeași forma a florii însă culorile foarte diferite, textura frunzelor la fel, diferă foarte mult.

Aș vrea să știu care ar fi preferata voastră.

Sinningia Luci's Pink Fondant si Perfumer

Sinningia Luci’s Pink Fondant

Sinningia Luci’s Pink Fondant

Florile acestui hibrid seamănă cu unul din părinți, respectiv Ugly Girl. Totuși planta este mult mai compactă, frunzele nu sunt așa de alungite iar culoarea lor mai închisă. Datorită aspectului alungit al tulpinii și al frunzelor i s-a dat numele de  Ugly Girl. Floarea lui Luci’s Pink Fondant este puțin mai mare are culoarea roz mai pregnantă. Pot spune că este un hibrid care depășește părinții și este o best sinningia, este o beautiful girl.

Sinningia Luci's Pink Fondant 13  Sinningia Luci's Pink Fondant 11 Sinningia Luci's Pink Fondant 10

 

UPDATE 20 Iunie 2018

La fel de frumoasă și elegantă.

Sinningia Luci's Pink Fondant 14 Sinningia Luci's Pink Fondant 15 Sinningia Luci's Pink Fondant 16

 

28 Iunie 2018 Un nou UPDATE Este prea frumoasă pentru a sta ascunsă.

Sinningia Luci's Pink Fondant 17

Un nou hibrid / A new hybrid

Un nou hibrid mi-a înflorit. Nu a primit încă un nume. Lumina zorilor de zi nu a avantajat floarea pentru a-i surprinde culorile exact așa cum sunt. Este o floare drăguță, cu formă foarte frumoasă. Are și o extrapetală. Să vedem la următoarea floare dacă fenomenul s-a transmis. Floarea deocamdată are mărime medie, ținând cont că este a doua zi de când s-a deschis sunt șanse să mai crească. O vom urmări.

Kohleria Luci's 1 1 1 1 Kohleria Luci's 1 1 1 Kohleria Luci's 1 1 Kohleria Luci's 1

Sinningia Luci’s Agat Bell

Sinningia Luci’s Agat Bell obținut acum 3 ani a înflorit din nou. Bucuria revederii florii este la fel de mare ca atunci când am văzut-o prima dată. Clopoțeii ei cu o formă atât de deosebită, mari, cu o culoare regală nu au cum să te lase indiferent.


xGlosinningia Agat Bell 9 xGlosinningia Agat Bell 10 xGlosinningia Agat Bell 11

xGlosinningia Agat Bell 12

UPDATE 25 Mai 2016

xGlosinningia Agat Bell 13

Kohleria Luci’s Shine

Kohleria Luci’s Shine – hibrid Romania/2015 (Lucica H. Petcu) – Luci’s Shine are flori strălucitoare. Tubul și partea superioară a florii sunt roz intens iar restul galben auriu. Floarea este presărată cu puncte mari roșiatice. Dimensiunea florii este medie la fel și a plantei. Frunzele verzi pot avea nervuri maronii.

Kohleria Luci's Shine 10 Kohleria Luci's Shine 9 Kohleria Luci's Shine 8 Kohleria Luci's Shine 7 Kohleria Luci's Shine 6 Kohleria Luci's Shine 5 Kohleria Luci's Shine 2