Archive for 26/06/2016

Explozie de flori parfumate și colorate / Explosion of colorful and fragrant flowers

O adevărată explozie de flori colorate și parfumate mi-au oferit Leandrii mei. Abundența buchetelor florale aproape ca acoperă frunzele, pur și simplu vezi numai culoarea florilor. Mirosul specific ușor vanilat plutește în jurul lor iar curtea mea parcă vrea să zboare. Căldura exagerată nu este totuși pe placul lor, lipsa apei duce la ofilirea florilor (ele își revin foarte bine când primesc apa) și îngălbenirea frunzelor. Apa nu trebuie să le lipsească. Dacă aveți un cât de mic spațiu în curtea voastră nu ezitați să înveseliți locul cu un astfel de arbust cu flori minunate și parfumate.

 

Leandru Apricot Queen 3

Leandrii 0Leandrii 1 Leandrii 2 Leandrii 3 Leandrii 4 Leandrii 5

 

UPDATE 17 Iunie 2017

Leandru mix 5 Leandru Pearly White 1 Leandru Smell the summer 2 Leandru Yellow cream 2Leandru Double Red 3

 

UPDATE 3 Iunie 2018

Iunie este luna când leandrii ne oferă un spectacol de culoare și parfum de vară. Parfum inconfundabil, discret și rafinat cum numai ei știu să ne îmbie simțul olfactiv. 

Leandru Magaly 4

Leandru Roseum Variegatum 5 Leandru Roseum Variegatum 6 Leandru Smell the summer 4

Leandru Double Red 4

Leandru Ivoir 3

 

Kohleria VH’s Eivor

Kohleria VH’s Eivor 

Acest hibrid este obținut de Veronica Hasselqvist-Kevland din Suedia. Bobocul arată ca o țigaretă fina iar floarea frumoasă și elegantă. Foliajul este verde, planta mlădioasă. Numele i-a fost dat după o bună prietena a Veronicăi care a plecat dintre noi. Un gest frumos plin de sensibilitate.

Kohleria VH's Eivor 1 Kohleria VH's Eivor 2 Kohleria VH's Eivor 3 Kohleria VH's Eivor 4

Crini / Lilies

Crinii sunt plante ale căror flori au o distincție și prețiozitate aparte. Pe tija viguroasă se dezvoltă florile aidoma unor cupe prețioase, cupe care par a fi făcute din porțelan frumos decorate. Simțul olfactiv este stimulat de mireasmă seducătoare din interiorul cupelor, te îmbie să te apropii pentru a beneficia din plin de parfumul lor. Ne putem bucura de ei de la începutul verii mana la mijlocul ei. Cu siguranță florile Crinilor  pot fi numite flori regale.

Crin 1 Crin 2 Crin 3 Crin 4 Crin 6 Crin 7 Crin 8 Crin 9 Crin imperial 1 Crin regal 1 Crin regal 3 Crin roz Doina 2 Crin roz Doina 3

UPDATE 20 Iunie 2020

O aducere la zi cu florile noilor crini achizitionați anul trecut. Acum nu toți și-au deschis culepe iar cei care au înflorit nu arată tocmai bine din cauza ploilor. Ploaie este buna dar când este în exces strică aspectul florilor. 

 

Comparație. Hibrid-părinți Cum vi se pare? / Comparison. Hybrid-parents What do you think?

De data aceasta putem compara hibridul, Sinningia Luci’s Spots on Ametist Bell cu unul din părinți, Sinningia Slipper Pink. Observăm că forma florii este foarte asemănătoare cu Sinningia Slipper Pink. Celălalt părinte este Sinningia Baby Blues, de la el a preluat culoarea, o mare parte din caracteristicile texturii și forma frunzelor. Observație: Dacă unul din părinți are culoarea albastru sau mov, plantele rezultate în urma hibridizării vor avea variații ale acestor culori.

Sinningia Luci's Spots on Ametist Bell si Slipper Pink 1 Sinningia Luci's Spots on Ametist Bell si Slipper Pink 2

Părinții, Sinningia Slipper Pink și Sinningia Baby Blues

Sinningia Slipper Pinkl 15

Sinningia Baby Blues 21

Care este preferata ta? / Which is your favorite?

Este foarte interesant atunci când putem compara două flori care fac parte din aceeași specie. În felul acesta avem posibilitatea de a observa mult mai ușor asemănările și deosebirile. HCY’s Perfumer și Luci’s Pink Fondant sunt două superbe Sinningii care au aproape aceeași forma a florii însă culorile foarte diferite, textura frunzelor la fel, diferă foarte mult.

Aș vrea să știu care ar fi preferata voastră.

Sinningia Luci's Pink Fondant si Perfumer