Archive for 30/12/2015

Kohleria Katinka (ni)

Kohleria Katinka (ni) – hibrid Suedia (Gunilla Svensson) – Floarea ei nu prea mare se remarcă prin contrastul culorilor, roșu-vișiniu și crem închis. De asemenea modelul punctelor este interesant așezat pe floare. Foliajul verde cu nervuri maronii.

Kohleria Katinka Kohleria Katinka Kohleria Katinka 9 Kohleria Katinka 10 Kohleria Katinka 14

Kohleria Laura

Kohleria Laura – hibrid necunoscut. Nu am reușit să găsesc cine este persoana care a obținut acest minunat hibrid. Planta este de talie mica spre medie, mlădioasă. Foliajul marmorat. În funcție de condițiile oferite modelul de pe frunze variază. Florile au mărime medie. Comparativ cu planta ele arată mari. Culoarea suavă, roze. Desenul formează un joc de linii și puncte. O preferată.

Kohleria Laura Kohleria Laura Kohleria Laura 9 Kohleria Laura 12 Kohleria Laura 30

2015 – Incredibil sfârșit de decembrie / 2015 – Unbelievable end of December

2015 – Incredibil sfârșit de decembrie / 2015 – Unbelievable end of December

Luna decembrie a acestui an a fost incredibil de caldă. Soarele ne-a răsfățat atât pe noi cât și pe tot ce ne înconjoară: plante, pasări și animale. Am beneficiat de mângâierea razelor de soare, de lumină strălucitoare care în alți ani era prezentă numai când pământul era acoperit cu strat de nea.

Gura Leului (Antirrhinum majus) până astăzi a fost în gradină.
28 Decembrie 2015 Gura Leului
El este noul nostru pisoi. Este încă în perioada de cercetare și acomodare. 
28 Decembrie 2015 Noul nostru Pisoi 1 28 Decembrie 2015 Noul nostru Pisoi 2 28 Decembrie 2015 Noul nostru Pisoi 3

Un stejar secular.

28 Decembrie 2015 Stejar seculari

La soare, între mama și tata 🙂

28 Decembrie 2015 Vrabii la soare

 

Aproape de soare, e puțin curent ….

28 Decembrie 2015 Ceruli

 Se grăbea spre asfințit.

28 Decembrie 2015 Mangaierea soareluii

Liniște în blue și verde.

28 Decembrie 2015 Peisaj La Cuscrei

Kohleria Karl Lindberg

Kohleria Karl Lindberg – hibrid necunoscut – putem spune despre ea că este o frumoasă cu flori foarte mari. Culoarea ei de asemenea este specială, este culoarea liliacului închis. Modelul de pe floare al punctelor mari și dese, lasă pe alocuri petele albe ale fundalului să formeze un alt desen. Foliajul este verde, nu crește înaltă, deci o Kohleria ideală.

Kohleria Karl Lindberg Kohleria Karl Lindberg Kohleria Karl Lindberg 10 Kohleria Karl Lindberg 12

Kohleria Karisma (ni)

Kohleria Karisma (ni) – hibrid Suedia (Gunilla Svensson) – Putem spune că floarea are carismă. Ea are două nuanțe de roșu-vișiniu distribuite clar pe partea superioară și pe cea inferioară. Punctele formează linii pe floarea mare, ele fiind roșu-bordo.

Kohleria Karisma
Kohleria Karisma 3 Kohleria Karisma 8Kohleria Karisma 6

Kohleria Karin (LK)

Kohleria Karin (LK) – hibrid Suedia (Lena Klintberg) – Culoarea roșu carmin, floarea medie ca mărime. Frunze verzi, ocazional cu nervuri maronii.

Kohleria Karin Kohleria Karin Kohleria Karin 4

Kohleria Kapo

Kohleria Kapo – hibrid 1978 (F. Batcheller ) – Floare mare și foarte frumoasă. Nuanța de liliac pe care o are această kohlerie o fac catifelată și deosebită. Interiorul florii este alb. Planta nu crește înaltă, are dimensiune medie. Frunzele sunt verzi. Și ea este un must have.

Kohleria Kapo Kohleria Kapo Kohleria Kapo 1 Kohleria Kapo 3 Kohleria Kapo 5

Kohleria Jester

Kohleria Jester – ( P. Worley) – O veterană care nu își va pierde farmecul. Florile iau forma unui fluture după câteva zile de la deschidere. Culoarea ei liliachiu închis este apreciată de colecționari. Tulpina viguroasa cu frunze verzi pot susține buchetele de flori.

Kohleria Jester Kohleria Jester Kohleria Jester 6 Kohleria Jester 21 Kohleria Jester 23Kohleria Jester 9

Kohleria Jessica (ni)

Kohleria Jessica (ni)  –  hibrid Suedia (Gunilla Svensson) – Regăsim la florile ei nuanțe de lila. Tubul lila, interiorul alb-crem cu desen ca o broderie, frumos tivită pe margine. Este foarte floriferă. Foliajul marmorat este o altă caracteristică specială care dă plantei valoare și frumusețe.

Kohleria Jessica 17 Kohleria Jessica Kohleria Jessica Kohleria Jessica Kohleria Jessica 12Kohleria Jessica 14

Kohleria Ingrid (ni)

Kohleria  Ingrid (ni)  –  hibrid Suedia (Gunilla Svensson) – O kohlerie cu flori mari în nuanțe de roz-roze estompat.  Interiorul galben-crem este presărat cu picouri mari roșu-roze. Picourile sunt rare ceea ce face floarea luminoasă și interesantă

Kohleria Ingrid Kohleria Ingrid Kohleria Ingrid 2Kohleria Ingrid 9