Archive for 29/09/2015

Sinningia Luci’s Moonstone

Sinningia Luci’s Moonstone a strălucit pentru a fi văzută într-o zi întunecată, umedă și rece. S-a ivit precum o picătură de ploaie în care se reflectă o rază de lumină  unde descoperi culori suave.

Sinningia Luci's Moonstone 1 Sinningia Luci's Moonstone 2 Sinningia Luci's Moonstone 3Sinningia Luci's Moonstone 4Sinningia Luci's Moonstone 5Sinningia Luci's Moonstone 6Sinningia Luci's Moonstone 7

 

UPDATE 20 Septembrie 2016
sinningia-lucis-moonstone-8 sinningia-lucis-moonstone-9

 

Gloxinia Madam Margaret

Gloxinia Madam Margaret ca o adevărată doamnă, aranjată și cochetă.  A înflorit în condiții de seră, se vede că nu a deranjat-o. Are multe rânduri de petale, au apărut dungulițe pe ele iar bordura marginală este vizibilă.

Gloxinia Madam Margaret 3 Gloxinia Madam Margaret 4 Gloxinia Madam Margaret 5

Fiecare zi e colorată / Every day is colored

Florile sunt o terapie. Cu ajutorul lor zilele noastre pot fi mai colorate, mai vesele, mai pline de încredere. Ele ne ajuta să fim responsabili și atenți. Nu ezitați să îngrijiți o plantă indiferent de cât de ocupați sunteți. Chiar dacă aparent nu le observați undeva în subconștient senzație de relaxare și încântare se va produce ceea ce va fi benefic pentru organismul nostru. Mai jos aveți trei varietăți încântătoare dornice de a fi admirate.

Achimenes Havaiian Trend

Achimenes Havaiian Trend 6

Sinningia Seminole

Sinningia Seminole 21

Sinningia HCY’s Merry go round

Sinningia HCY's Merry go round 15

”Hard to Get” – Aparent / ”Hard to Get” – Apparent

Achimenes Hard to Get are o floare interesantă după cum puteți vedea. Culoarea rubinie face ca floarea să fie prețioasă și distinsă.

Achimenes Hard to Get 12 Achimenes Hard to Get 13,

Kohleria Luci’s Lucinda (botezată de Veronica) un alt hibrid cu flori vesele și simpatice. Florile au potențial mai mare, deocamdată ele sunt înflorite după o călătorie lungă și ca mediu de dezvoltare sunt numai în apă.

Kohleria Luci's Lucinda 2

Kohleria Luci’s Lucia e deja veterană. Este o frumusețe de floare.

Kohleria Luci's Lucia 4

Zile precum florile / Days like flowers

Fiecare zi ar trebui să fie precum florile. Ele sunt luminoase, zâmbitoare și senine. Așa ar trebui să fim și noi, să luăm exemplu de la ele, să întâmpinăm fiecare zi senini cu gânduri bune. Astfel starea noastră se va schimba dar și a celor din jurul nostru. Trebuie încercat, nu costă nimic. Rezultatul, neprețuit.

xAchimenantha Aquarius

Achimenes Aquarius 7

Gloxinia Athena

Gloxinia  Athena 7.

Sinningia Mark Twain

Sinningia Mark Twain este o minisinningia reușită. Planta se comportă foarte bine, nu este pretențioasă, înflorește ușor, face multe serii de flori într-un sezon. Florile sunt mari comparativ cu dimensiunea plantei, sunt rezistente, cu formă frumoasă. O recomand ca un must have.

Sinningia Mark Twain seminte 8 Sinningia Mark Twain 10Sinningia Mark Twain 13Sinningia Mark Twain 21Sinningia Mark Twain 24

Se poate întâmpla și așa, surprize plăcute.
Sinningia Mark Twain 28

Gloxinia Athena și Sinningia Amizade

Gloxinia Athena și Sinningia Amizade sunt alte două gesneriaceae pe care le prezint astăzi. Gloxinia Athena va fi la prima înflorire deși o am de ceva timp. Curiozitate dublă ca întotdeauna când vezi pentru prima data floarea unei plante și pentru că timpul de așteptate a fost destul de lung.  Sinningia Amizade este o mică bijuterie cu frunze oliv îmbrăcate în puf argintiu. Florile mici (nu însă în comparație cu planta) drăguțe și elegante.

Gloxinia  Athena 1. Gloxinia  Athena 2.

Update 13 Sept 2015 – Sunt puțin dezamăgită :oare: :uff: de floarea ei. Nu știu care este cauza răsucirii petalelor. Bobocul a fost splendid. Poate că am uitat să o ud, dimineață pământul era uscat. Dar mai este ceva, modelul floriii nu prea semănă cu ce am văzut eu. Floarea avea un contur rosu iar restul era albă cu mici puncte de aceeași culoare cu marginea. Dar până la urmă o voi îndrăgi dacă petalele vor reveni și floarea va avea forma corectă :floare:.

Gloxinia  Athena 3. Gloxinia  Athena 4. Gloxinia  Athena 5. Gloxinia  Athena 6.

 

Sinningia Amizade 5 Sinningia Amizade 6

Kohleria VH’s Stella

Kohleria VH’s Stella a intrat recent în colecția mea grație prietenei mele Veronica. Este o Kohlerie simpatică care are culori de gală. Are o formă frumoasă, florile rezistente. A primit numele fiicei ei, ceea ce arată că este specială.

Kohleria VH's Stella 2 Kohleria VH's Stella 3 Kohleria VH's Stella 4

 

 

Kohleria Luci’s Lucia

Kohleria  Luci’s Lucia este hibridul meu care are o poveste frumoasă. A fost crescut de prietena mea din Suedia, Veronica. La ea a ajuns prin intermediul altei prietene, Lotta (anul trecut Lotta a vizitat Bucureștiul, ocazie care a făcut posibilă întâlnirea noastră). Au plecat în călătorie câteva plăntuțe mici și firave. Veronica le-a îngrijit cu multă atenție și drag. După ce a crescut și înflorit la ea un lăstar a ajuns înapoi la mine. Iată-l înflorit (în apă) foarte frumos. Tot Veronica a fost cea care i-a dat numele de Lucia.

Kohleria Luci's Lucia 1 Kohleria Luci's Lucia 2 Kohleria Luci's Lucia 3

Cum spuneam în alte intervenții legat de diferențele dintre hibrizi, acestea se pot observa foarte bine numai având florile alături. Ce spuneți, sunt diferite? Eu cred ca da. Kohleria  Luci’s Lucia alaturi de sora ei Kohleria  Luci’s Balls.
Kohleria Luci's Balls si  Luci's Lucia

 

Septembrie / September

Toamna a sosit cu dimineți plăcute. Amurgul sosește mai devreme însă amiezile sunt foarte fierbinți și disconfortante pentru plante. Cu toate acestea unele dintre ele au reușit să înflorească pe toată perioada caniculară. Câteva le puteți privi.
Kohleria Luci’s Balls, Acmimenes Nana Reene, Sinningia SimSim Cherry Punch.

Kohleria Luci's Balls 4Achimenes Nana Reene 5Sinningia SimSim Cherry Punch 8