Archive for 25/08/2015

Toamna e aproape / Autumn is near

Toamna e aproape, plantele au început să simtă. Unele însă și-au acumulat energia sub apăsarea sufocantă a caniculei și au dezvoltat boboci frumoși. Priviți unul dintre ei.
Kohleria Luci's Balls bud
Altele își lasă gingașele flori mângâiate de razele soarelui, raze care le dau o strălucire și transparență specială.
Kohleria Luci's Baby One 61

 

Sinningia Luci’s Pink Coral

Culoarea deosebită a acestui nou hibrid m-a făcut să mă gândesc la o piatră semiprețioasă și anume, la Coralul roz. Prin urmare numele a venit de la sine, Sinningia Luci’s Pink Coral. Pe lângă culoarea frumoasă floarea are și o formă aparte, marginile ei sunt ondulate iar terminația creionată foarte fin cu aceeași nuanța ca exteriorul ei.

Sinningia Luci's Pink Coral 6

 

UPDATE 22 Nov 2019

UPDATE 27 August 2019 – Priviți-o din nou înflorită. Au trecut 4 ani de la ultimul update, e timpul s-o mai admiram 🙂 . De data aceasta condițiile de mediu sunt extreme, călduri caniculare pe o perioadă destul de lung.  Culorile sunt puțin mai accentuate. În interior distingem mult mai bine nuanțele pastelate de verde fistic și galben lămâie. Aparatul foto nu a reușit să sesizeze prea bine nuanțele. 

UPDATE 25 Septembrie 2019 –   Pe măsură ce trece timpul este din ce în ce mai frumoasă. Florile sunt mai mari, culorile s-au accentuat iar conturul de pe margine este mai evident.

UPDATE 29 Septembrie 2020 –  A trecut 1 an de la ultima prezentare. Chiar îmi era dor de ea. La fel de frumoasă, elegantă și specială. Conturul fin parcă creionat este atât de special și nu foarte întâlnit. În imaginea de mai jos se poate vedea cât de frumos arată.

Kohleria – Comparație flori / Kohleria – Comparison flowers

Să privim câteva foto cu flori de Kohleria pentru a le putea compara. Cred că astfel de foto sunt mai mult decât utile pentru orice colecționar. Ținând cont că în ultima perioadă de timp au apărut mulți hibrizi este interesant să observăm atât asemănările cât și deosebirile. Aparent multe seamănă (speciile de la care descend hibrizii nefiind prea multe) însă puse una lângă alta situația este alta. Proiectul va continua pe măsură ce voi avea posibilitatea de a le fotografia împreună.

Kohleria Luci's Balls si Jardin de Monet Kohleria Luci's Rays si MillieKohleria Emily Roberts si Laura 1Kohleria Emily si Hanna Roberts 1Kohleria Lucica si CeciliaKohleria Luci's Blend and Ulla 1Kohleria Luci's Brilliant si OrientalKOhleria Oskar Milie Super GirlKohleria Yf's Emma si Rongo 2

Un loc de vis / A dream place

Locuri frumoase există pretutindeni, dacă privești cu atenție în jurul tău poți descoperi colțuri de natură absolut minunate.

Lotus 1 Lotus 2Lotus 3

Sfidarea caniculei / Defying heatwave

Cu toate că vremea este nefavorabilă dezvoltării și înfloririi gesneriaceaelor (căldură excesivă cu durată mare de timp) câteva dintre ele sfidează canicula și își etalează gingașele flori. În ordinea prezentării: Achimenes Amour, Kohleria Luci’s Red Velvet și Kohleria HCY’s Jardin de Monet.

Achimenes Amour 17Kohleria Luci's Red Velvet 11Kohleria HCY`s Jardin Monet 22 Kohleria HCY`s Jardin Monet 23

Pentru cunoscători / For connoisseurs

Când vezi cât de frumoase sunt nu te poți abține să nu le fotografiezi apoi să împărtășești cu prietenii bucuria de a le admira. În ordinea prezentării avem: 1. Sinningia HCY’s Perfumer, 2. tot nu am aflat numele ei, 3, 4. Sinningia Luci’s Diafan. Culori diferite, forme asemănătoare dar totuși cu particularități specifice, foliaj diferit (verde cu frunze ușor poroase, verde cu frunze lucioase și verde-roșcat lucioase). Prezentarea este obiectivă, rămâne să vă convingeți și singuri :ma gandesc:

UPDATE 28 Iunie 2017

O actualizare cu Sinningia EW’s Pink Perl și Sinningia HCY’s Perfumer

Culorile sunt asemănătoare la ambele sinningii, pastelate și forte speciale. Totuși privindu-le diferențele sunt evidente.  Dacă ar fi să aleg între ele mi-ar fi greu, singurul aspect care face diferența este parfumul pe care-l are Sinningia HCY’s Perfumer. Dar nu aș renunța șa nici una dintre ele.

Sinningia HCY's Perfumer 18 Sinningia Isa's Straggler 6. Sinningia Luci's Diafan 7 Sinningia Luci's Diafan 8

UPDATE 28 Iunie 2017

Sinningia EW's Pink Pearl 24 Sinningia HCY's Perfumer 24

Kohleria Luci’s Balls

Prima floare al acestui nou hibrid pe care l-am denumit Luci’s Balls, a fost nereușită. M-am gândit că o să renunț la el. Având mulți boboci am zis să-i văd și pe ei deschiși, transformați în flori. Nu este o floare spectaculoasă, are însă o culoare și formă frumoasă. Floare nu se răsucește, este durabilă. Planta este în vegetație de mult timp. nu a crescut înaltă. În ultima foto este alături de unul din părinți :wink:

 

Kohleria Luci's Balls 1Kohleria Luci's Balls 2 Kohleria Luci's Balls 3 Kohleria Luci's Balls si Jardin de Monet

Kohleria Ni’s Lima – înflorire după anotimp / Kohleria Ni’s Lima – flowering after season

Kohleria Ni’s Lima este una din preferatele mele. Am constatat că floarea își schimbă vizibil culoarea și desenul în funcție de temperatură. Dacă bobocii și înflorirea se produc în perioada rece a anului florile vor arăta așa

Kohleria Lima 12 Kohleria Lima 16

În perioada cu temperaturi ridicate floarea arată cu totul altfel, cum se vede în fotografia de mai jos.

Kohleria Lima 21

Pentru o mai bună observare a celor două înfloriri  am pregătit fotografia următoare.

Kohleria Lima obs

Update 8 Aug 2015

Kohleria Lima 22

Update 16 Aug 2015 / Diferență de 15 zile între flori.

Kohleria Lima 23 Kohleria Lima 24