Archive for 31/07/2015

Sinningia Luci’s Silky

Sinningia Luci’s Silky un nou hibrid la prima înflorire. Floarea are o culoarea  foarte delicată, culoare pe care o întâlnești la cea mai fină mătase. Roz soft, interior galben lămâie. Va fi una din sinningiile mele  preferatele.

Sinningia Luci's Silky 1 Sinningia Luci's Silky 2 Sinningia Luci's Silky 3

La fel de frumoasă / Equally beautiful

Kohleria Luci’s Baby One este prima mea Kohlerie care a inflorit anul trecut. De atunci a avut multe serii de flori. Fiecare înflorire a fost la fel de frumoasă și surprinzătoare. Florile se transformă timp de câteva zile devenind din ce în ce mai mari, la fel și culorile devin mai pale, mai rafinate. Am făcut o foto în care se poate vedea și compara cu un alt hibrid de al meu, Kohleria Luci’s Rays.

Kohleria Luci's Baby One 59 Kohleria Luci's Baby One 60 Kohleria Luci's Rays si Baby One

Sinningia Luci’s Diafan

Sinningia Luci’s Diafan, acesta este numele pe care l-a primit noul meu hibrid. Floarea este foarte frumoasă. Culoarea diafană (de aici și numele). În interior are o dunga galben-lămâie. Forma florii este ceva mai specială, observați vârful ascuțit al petalei de jos. În spate floarea are  patru bumbi asemănători unor pinteni. Frunzele verde crud lucioase.

Sinningia Luci's Diafan 3 Sinningia Luci's Diafan 4Sinningia Luci's Diafan 5Sinningia Luci's Diafan 6Sinningia Luci's R1Sinningia Luci's R2

O comparație unde putem vedea clar asemanarile dar și deosebirile celor trei Sinningii care au aceeași părinți.

Sinningia Luci's Dragonfly_ Dragonfly Pink_Diafan

Update 14 Aug 2015
Sinningia Luci's Diafan 9 Sinningia Luci's Diafan 10

Sinningia Luci's Diafan 11

Update 17 August 2015 – O imagine unde putem vedea copilul (Sinningia Luci’s Diafan) alături de unul din părinți (Sinningia Ugly Girl)

Sinningia Luci's Diafan si Ugly Girl 1 Sinningia Luci's Diafan si Ugly Girl 2

UPDATE 9 IUNIE 2016  – o nouă actualizare cu floarea Sinningiei Luci’s Diafan. 

Sinningia Luci's Diafan 12

Încântare / Delight

Este o mare încântare atunci când te poți bucura de privilegiul de a avea flori frumoase, deosebite și unice. Se întâmplă să avem surprize, în foto 3 așteptam să am Sinningia Isa’s Straggle. Se pare că este altceva. Încă nu am descoperit ce poate fi. Oricum este o floare de sinningia foarte interesanta și aparte. În ultimele 2 foto este noul meu hibrid. Până la primirea numelui, pentru identificare a primit litera R

Sinningia California Gold, Sinningia HCY’s Perfumer, Sinningia Isa’s Straggle ?????, Sinningia Luci’s R

Sinningia California Gold 20Sinningia HCY's Perfumer 17Sinningia Isa's Straggler 5.Sinningia Luci's R1Sinningia Luci's R2

Roșu / Red

Astăzi avem nuanțe de roșu la Koheria Luci’s Red Velvet și la Sinningia Isa’s Straggler, noutate în colecția mea de Gesneriaceae.  Koheria Luci’s Red Velvet este la o nouă serie de flori, Sinningia Isa’s Straggler este la prima înflorire, prin urmare atenția mea va fi concentrată asupra bobocilor. Boboci foarte frumoși,  frunzele lucioase colorate verde închis. Este o plantă care arata foarte bine. Sper ca și floarea să fie la fel de frumoasă precum planta și bobocul. Vom vedea mâine :roll:

Kohleria Luci's Red Velvet 10Sinningia Isa's Straggler 3. Sinningia Isa's Straggler 4.

De la sămânță la floare / From the seed to flower

Sinningia mea Luci’s Secret Name anul acesta a reușit să producă semințe. Capsulele sunt foarte puternice cu semințe multe și foarte fine. Pentru cine nu știe cum arată semințele de Sinningia (în general semințele de gesneriaceae) le puteți vedea. Sunt extrem de mici, ca nisipul fin. Dintr-o asemenea sămânță ies plante spectaculoase. Obținerea unei plante din semințe nu este foarte complicată. Cu puțină atenție și răbdare oricine poate reuși. Puteți încerca.

Capsule cu semințe / Capsules with seeds

Sinningia Luci's Secret Name seminte 1

Semințe / Seeds

Sinningia Luci's Secret Name seminte 2

Rezultatul, floarea / The result, the flower

Sinningia Luci's Secret Name 15Sinningia Luci's Secret Name 19 Sinningia Luci's Secret Name 18

Florile, companioanele noastre / The flowers, our companions

Florile sunt companioanele noastre, care împreună cu animalele, ne fac viața mai frumoasă, colorată și plină de afecțiune. Este minunat să privești dimineața multitudinea de culori pe care ne-o oferă florile și privirea blândă a unui cățeluș sau  pisicuțe. Bucurați-vă de ce ne oferă natura, nu veți regreta.

Kohleria HCY`s Jardin Monet 21 Kohleria Luci's Chic 41 Kohleria Luci's Shine 11Puf 5Kohleria Luci's Rays 18Sinningia An's Nyx 24 Sinningia Miss AJ 23

Achimenes, Sinningia și Kohleria

Cum v-am obișnuit vă invit să vizionați fotografii cu Gesneriaceae recent înflorite. În ordinea postarii Achimenes Amour, Sinningia HCY’s Mary go Round, xGlosinningia Luci’s Wave și o Kohneria no name cu flori foarte frumoase.

Achimenes Amour 16Sinningia HCY's Merry go round 14 xGlosinningia Luci's Waves 5Kohleria no name 1 Kohleria no name 2

Nuanțe de mov / Shades of purple

O culoare distinsă purtată cu multă eleganță de Kohleria Isabell (ni) și Sinningia Luci’s RedViolet II. Ambele sunt foarte frumoase, florile lor  par a fi îmbrăcate în catifea satinată.

Kohleria Isabell 15Sinningia Luci's VioletRed II 1 Sinningia Luci's VioletRed si Luci's VioletRed II

 

Un curcubeu de culori / A rainbow of colors

Un curcubeu de culori regăsim în flori.

Curcubeu iulie 2015Kohleria Isabell 14 Kohleria Luci's Chic 40Sinningia EW's Spring Melody 26