Archive for 29/06/2015

Iubitele mele floricele / My beloved flowers

Am profitat de generozitatea lor florală și le-am fotografiat din nou spre a le vedea mai bine alături. Acum se pot vedea culorile, atât la flori cât și la frunze. Se pot vedea formele florilor care sunt foarte diferite una față de cealaltă. Modelul de pe flori de asemenea este diferit. În ordinea fotografiilor avem:  Kohleria Luci’s Dots on Cherry, Kohleria Luci’s Gently, Kohleria Luci’s Oriental, Kohleria Luci’s Red Velvet, Kohleria Luci’s Shine, Kohleria Luci’s Super Girl.

Kohleria Luci's Dots on Cherry 5

Kohleria Luci's Gently 10 Kohleria Luci's Oriental 8 Kohleria Luci's Red Velvet 6 Kohleria Luci's Shine 10 Kohleria Luci's Super Girl 32

Kohleria Luci’s Dots on Cherry – foliaj frumos / Kohleria Luci’s Dots on Cherry – beautiful foliage

Kohleria Luci’s Dots on Cherry are un foliaj frumos și floarea cu o culoare ca a cireșei bine coptă. Planta nu crește mare așa că poate fi un criteriu pentru preferințe.

Kohleria Luci's Dots on Cherry 1 Kohleria Luci's Dots on Cherry 2 Kohleria Luci's Dots on Cherry 3 Kohleria Luci's Dots on Cherry 4

Update 7 Iulie 2015
Kohleria Luci's Dots on Cherry 6 Kohleria Luci's Dots on Cherry 7 Kohleria Luci's Dots on Cherry 8

 

Sinningia Leo B

Această mică frumusețe este în colecția mea de Gesneriaceae de mai mulți ani. Până acum nu a vrut să înflorească. Când nu mai speram s-o văd înflorită ea mi-a atras atenția cu o minunată și delicată floare.

Sinningia Leo B 1

Zile frumoase cu flori pastelate / Beautiful days with pastel flowers

Zile frumoase de vară cu minunate și rare flori în culori pastelate. Florile pe care le vedeți astăzi sunt în perfectă armonie cu splendida zi de vară în care ne aflăm. Am ales nuanțe calde, liniștitoare ca cerul, ca soarele, ca stropii de rouă. Să aveți o zi frumoasă precum delicatele mele flori.

Hibrizii mei

Sinningia my hybrids seria III 8

Sinningia An’s Nxy
Sinningia An's Nyx 23
Sinningia Miss Aj
Sinningia Miss AJ 21
Kohleria Luci’s Cup
Kohleria Luci's Cup 6

Frumusețe din nou / Beauty again

Florile sunt ca un drog, frumusețea lor ne captivează privirea, le privim din nou, apoi încă o dată și încă o dată. Mereu parcă descoperim altceva la ele. Priviți-le și comparați cu postările anterioare.

Kohleria Luci's Brilliant 4 Kohleria Luci's Gently 7 Kohleria Luci's Gently 8 Kohleria Luci's Gently 9 Kohleria Luci's Oriental 7 Kohleria Yf's Surprise 17

Kohleria Luci’s Brilliant și Luci’s Oriental

Kohleria Luci’s Brilliant și Luci’s Oriental sunt noii mei hibrizi înfloriți astăzi. Florile lor deși au nuanțe asemănătoare modele sunt foarte diferite. Nici forma florilor nu seamănă. Dacă le veți privi cu atenție veți observa diferențele dintre ele. Nuanța de galben-pai din interiorul lor din păcate nu a fost surprinsă de aparatul foto.

Kohleria Luci's Brilliant si Oriental

Kohleria Luci's Brilliant 1 Kohleria Luci's Brilliant 2 Kohleria Luci's Brilliant 3

Kohleria Luci's Oriental 1 Kohleria Luci's Oriental 2Kohleria Luci's Oriental 3

Kohleria Luci’s Cup

Kohleria Luci’s Cup este o plantă mică spre medie cu flori măricele care au forma unei cupe. Floarea este orientată în jos are o nuanță de roze cu puncte mai închise.În mijloc floarea are o pată galben-pai  Este foarte nostimă.

Kohleria Luci's Cup 1Kohleria Luci's Cup 2Kohleria Luci's Cup 5 Kohleria Luci's Cup 4

Floare uimitoare – Sinningia Luci’s Dual Soul / Amazing flower – Sinningia Luci’s Dual Soul

Sinningia Luci’s Dual Soul este preferata mea dintre hibrizii mei de Sinningia. Este atât de frumoasă cu florile ei mari colorate ca cel mai frumos și senin cer de vara. Când o privești gândul te duce departe, punctele mici ca nisipul de pe plajă te atrag ca un magnet, te uiți la ele și nu vezi unde vor să ducă. Este absolut amețitor de frumoasă. Pe cât de frumoasă pe atât de greu de fotografiat.

Sinningia Luci's Dual Soul 11
Sinningia Luci's Dual Soul 12

Sinningia Luci's Dual Soul 13

 

 

UPDATE 17 Apt 2016 – O nouă înflorire, la fel de frumoasă, de  spectaculoasă și tot la fel de capricioasă. Greu am reușit să o imortalizez cât de cât. Culoarea ei nu se poate descrie în cuvinte.

Sinningia Luci's Dual Soul 14

Sinningia Luci's Dual Soul 15

UPDATE 6 Iunie 2017 – Sinningia Luci’s Dual Soul este în mod sigur cel mai reușit și spectaculos hibrid de sinningia pe care l-am obținut. Floarea mare, ca o trompetă perfectă, culoarea  este ireală, greu să o poți surprinde cu aparatul foto. Foliajul cum am mai spus este foarte deosebit. Este foarte floriferă.  Cu toate că este o plantă delicată, are o finețe și o eleganță aparte, planta nu ridică pretenții de îngrijire. Ce poate fi mai frumos de atât. Atașez 2 fotografii făcute acum cu minunatele flori ale Sinningiei Luci’s Dual Soul.

 

Sinningia Luci's Dual Soul 18 Sinningia Luci's Dual Soul 19

UPDATE 9 Mai 2019

Prima înflorire din anul acesta. Oricât aș vrea să mă abțin în a o prezenta, nu pot. Floarea acestui hibrid minunat este uimitor de frumoasă. Forma ei este perfectă. Culoarea bleu este divină iar punctele extrem de fine o fac unică și specială. Este o floare mare și fină. Foliajul nu este nici el mai prejos. Așa că nu pot spune decât că  …….   o ador.

Ceva special / Something special

Aceste Sinningii au aceeași părinți. După cum puteți vedea două seamană la forma florilor. A treia este total diferită. Ceva special au toate trei.  Observați petala de jos, la toate este ascuțită, la una chiar are formă de coada rândunicii. Sper că fotografia este mai mult decât elocventă.

 

Sinningia Luci's VioletRed si Rubin Sublim
Sinningia Luci's VioletRed II 1Sinningia Luci's Sublim 7Sinningia Luci's VioletRed 3

Kohleria Luci’s Casmir și Kohleria Luci’s Pastel

Kohleria Luci’s Casmir și Kohleria Luci’s Pastel sunt noii hibrizi înfloriți. Vă las să le admirați și să observați deferența dintre ele ținând cont că ambii hibrizi au aceeași părinți.

Kohleria Luci's Casmir 1 Kohleria Luci's Casmir 2 Kohleria Luci's Casmir 3 Kohleria Luci's Pastel 1 Kohleria Luci's Pastel 2 Kohleria Luci's Pastel 3

Kohleria Luci's Pastel 4