Archive for 30/05/2015

Stop cadru

Astăzi m-am oprit din nou cu aparatul foto asupra lor, Kohleria Luci’s Bubbles, Sinningia Luci’s My Beauty și Kohleria Luci’s Rays. Nu pot trece pe lângă ele fără să întorc capul. Evoluția lor zilnică le-a făcut tot mai frumoase și atrăgătoare. Florile s-au înmulțit, au crescut în dimensiune, culorile au strălucirea maximă. O zi colorată și senină vă doresc precum aceste minuni.

Kohleria Luci's Bubbles 11

Sinningia Luci's My beauty 21

Sinningia Luci's My beauty 22

Kohleria Luci's Rays 11

Kohleria – Noi și foarte noi / Kohleria – New and very new

După o perioadă (care mi s-a părut lungă) fără Kohlerii înflorite, iată că au început să își deschidă frumoșii clopoței. Observați ce varietate a formelor la ele. Kohleria Anton este grăsuță și are gâtul tubului foarte strâns la bază din care se etalează frumoasa corolă. Kohleria Luci’s Bubbles este ondulată și foarte elegantă. O comparație vedem în foto 3. Kohleria Marta (ni), priviți-o cât este de frumoasă. Kohleria Monica mai are încă să ne arate, nu s-a deschis decât de câteva ore. Kohleria Luci’s Super Girl ca de fiecare dată când înflorește nu contenește să mă încânte cu eleganța florilor ei. În ultima foto o nouă comparație.

Kohleria Anton 6 Kohleria Luci's Bubbles 10

Kohleria Marta 31 Kohleria Monica 2 Kohleria Luci's Super Girl 31

 

NEW – Kohleria Anton

Kohleria Anton este recent intrată în colecția mea. Florile sunt ceva mai deosebite ca formă, baza tubului se îngustează iar deschiderea florii are o formă interesanta. Culoarea și punctele mari ciocolatii pe fond verzui sunt foarte nostime. Foliajul variegat.

Kohleria Anton 1 * Kohleria Anton 2 Kohleria Anton 3 * Kohleria Anton 4 Kohleria Anton 5

Kohleria Luci’s Rays

Kohleria Luci’s Rays este noul meu hibrid înflorit anul acesta. Este un hibrid foarte reușit din toate punctele de vedere. Atât planta cât și floarea arată perfect. Nu este o planta firavă, are o ținută frumoasă, florile sunt mari, impecabile. O voi tine sub observație pentru a urmări evoluția florii.

Kohleria Luci's Rays 7 Kohleria Luci's Rays 8

Kohleria Luci's Rays 4 Kohleria Luci's Rays 5

Kohleria Luci's Rays 6 Kohleria Luci's Rays 2

Kohleria Luci's Rays 3 Kohleria Luci's Rays 1

1 Iunie 2015 – Au trecut 10 zile de când s-a deschis prima floare. Încă arată foarte bine. Florile devin din zi în zi mai frumoase. Sunt flori mari, au 4 cm diametru. Rozul florilor este în perfectă armonie cu nuanța de verde a frunzelor.

Kohleria Luci's Rays 13 * Kohleria Luci's Rays 14

Kohleria Luci’s Puzzle și Kohleria Luci’s Bubbles

Numai una lângă alta le putem compara cel mai bine. Acum se observă foarte clar nuanțele de roșu-roze, coloritul foliajului și desenul florilor. Forma și mărimea florilor este aproape la fel, de asemenea înălțimea plantei (talie mică). Cele două surori au fiecare ceva special care le diferențiază vizibil una de cealaltă. Diferențiere care nu deranjează dacă vor sta în orice colecție al unui iubitor de Kohleria.

Kohleria Luci's Puzzle comp Luci's Bubbles 1 Kohleria Luci's Puzzle comp Luci's Bubbles 2

Kohleria Luci's Puzzle comp Luci's Bubbles 3 Kohleria Luci's Puzzle comp Luci's Bubbles 4

 

Kohleria Luci’s Bubbles

Acesta este surpriza de astăzi, Kohleria Luci’s Bubbles. Este un hibrid de talie mică însă cu floare mare după cum se vede. Frunzele au variegație iar culorile sunt nuanțe de roșu-roze. Modelul foarte elaborat :floare: Ce are deosebit, ondularea petalelor, asemenea unei hârtii creponate.

Kohleria Luci's Bubbles 6 Kohleria Luci's Bubbles 5Kohleria Luci's Bubbles 7  Kohleria Luci's Bubbles 4Kohleria Luci's Bubbles 3 Kohleria Luci's Bubbles 1 Kohleria Luci's Bubbles 2 Kohleria Luci's Bubbles 12

Update 15 August 2015 / Kohleria Luci’s Bubbles înflorită în plină perioadă caniculară. Bobocul s-a format de asemena în perioadă foarte caldă. Floarea nu arată rău nici așa, din contră arată deosebit. Culoarea roșie este atât de aparte.
Kohleria Luci's Bubbles 13

Update 26 Septembrie 2015 – De această dată Kohleria Luci’s Bubbles mi-a făcut o surpriză de proporții. Priviți ce transformare de culoare. Aproape fiecare serie de flori a fost altfel. Toate frumoase și deosebite. Nu știu cum vor fi următoarele flori dar cu siguranță tot ceva interesant.

Kohleria Luci's Bubbles 14 Kohleria Luci's Bubbles 15 Kohleria Luci's Bubbles 16

 

Între cer și pământ

Locuri absolut minunate unde să nu fii decât tu, cerul și pământul  le putem descoperi atât de aproape. Aceste locuri nu trebuie să fie sofisticate sau ieșite din comun. Simplitatea, depărtarea de zgomotul cotidian unde să poți vibra cu natura sunt suficiente pentru a rezona cu ele. Ce poate să te încarce cu energie decât un loc unde să simți că poți atinge cerul, mirosul florilor de câmp, al salcâmilor înfloriți, iar glasurile păsărelelor să te înalțe la el. Nu este greu, încercați.

Intre Cer si pamant2

Intre Cer si pamant3

Intre Cer si pamantlIntre Cer si pamant4

Libelula 1Libelula 2

Florile, calea spre Rai / The flowers, the way to Heaven

Flori, flori și iar flori. De ce?  Să ne înconjurăm de flori, în orice colțișor să punem o flore. În grădină sau în casă, energia lor benefică va fi uimitoare. Florile interacționează cu noi, ne simt, de aceea o floare ne va face mai atenți, mai buni, atât cu ele  dar și cu noi. Florile aduc bucurie și seninătate. Cu o floare poți deschide uși și suflete. Încercați să creșteți o floare dacă se poate din stadiu de sămânță sau lăstar, Veți fi fascinați de evoluție ei. Florile sunt viața. Florile, calea spre Rai.

Osteospermum_margareta_africana 1 Osteospermum_margareta_africana 2

Bujor 2 Bujor 3

Pelargonium Mogosoaia1 aguilegia 16

Begonia 1 Gazania 2

Update 26 Aug 2015 – O zi de sfârșit de August caldă, liniștită fără nici un pic de adiere a vântului. Simți numai razele învăluitor de calde și plăcute ale soarelui. De această strălucitoare zi au beneficiat și florile mele. Amaryllis belladonna, Clematita Madame le Coultre și Callistephus (cunoscută ca Ochiul boului).
Amaryllis belladonna 1Clematita Madame le coultre 1Callistephus_Ochiul boului1

UPDATE 19 Mai 2019

Fascinație e mare, nu poți rămâne nepăsător. După multe zile ploioase și soare scump la vedere ieri a fost o zi explozivă. Soarele a strălucit orbitor, atmosfera curățită de miile de particule de praf și căldura au făcut ca bobocii dolofani ai bujorului să surâdă deschizându-și larg petalele iar parfumul ademenitor să plutească în aer.  Să-i admirăm aici virtual imaginându-ne că îi  vedem aievea, nu este greu. 

Astăzi roz / Today pink

Cum spuneam în titlul acestui mic articol, astăzi avem roz. Trei violete în nuanțe de roz, Ness Happy Freckles, EK-Lubasha, Rebel’s Splatter Kake. Să începem ziua cu optimism, priviți-le numai. Observați câtă delicatețe, ce forme interesante au. Toate trei cu flori absolut superbe care aduc seminătate. O zi minunată să aveți!

 Saintpaulia Ness Happy Freckles 10

 Saintpaulia EK-Lubasha 11

Saintpaulia Rebel's Splatter Kake 16

Atât de frumoasă / So beautiful

Sinningia Luci’s My beauty este primul hibrid obținut de mine. Încercarea s-a dovedit a fi o reușită. Floarea este absolut superbă. Este foarte fină după cum se poate vedea. Bobocul foarte fin și lung (5 cm) cu o culoare liniștitoare, culoarea cerului senin, are ceva magic în ea. De regulă aparatul foto surprinde o floare foarte bine, pe ea nu. În realitate este mult mai frumoasă, trebuie să o vedeți :roll: :roll:

Sinningia Luci's My beauty 20

Sinningia Luci's My beauty 18 Sinningia Luci's My beauty 19
Sinningia Luci's My beauty 22