Archive for 30/04/2015

Mini sinningia – miniaturi cu flori superbe / Mini sinningia – miniature with gorgeous flowers

Mini sinningia este o planta mică, delicată și fragilă. Cu toate acestea ea face flori mari în comparație cu planta. Flori aproape de toate culorile cu modele și forme uimitoare. Dacă reușim să o îngrijim cum trebuie (udare constantă, lumină bună, un aer nu prea uscat) ne vom bucura de ele mult timp. Vă prezint câteva, mai multe regăsiți aici alături de surorile mai mari, Sinningia. Merită să încercați.

Sinningia Electric Lila 3 * Sinningia Isa's Moonlit Dancer 5

Sinningia Mark Twain seminte 8 * Sinningia SimSim Cherry Punch 3

Sinningia SimSim Cherry Punch 4 * Sinningia SimSim Cherry Punch 5

Kohleria Luci’s Puzzle

Kohleria Luci’s Puzzle este prima kohlerie din a doua mea serie de încrucișare care a înflorit. Este o kohlerie de talie mică. Frunzele au culoarea fisticului, o culoarea foarte interesanta. Floarea este simpatică, roze. Fondul este alb iar desenul m-a făcut să mă gândesc la un puzzle. Dimensiunea florii este medie dar mare pentru o planta de talie mică :OK:.  Floarea s-a deschis numai de câteva ore, frumusețea ei deplină peste câteva zile :floare:. Mai treceți pe aici.

Kohleria Luci's Puzzle 7 

Kohleria Luci's Puzzle 6

Kohleria Luci's Puzzle 5

Numai o zi a trecut, suficient pentru ca Luci’s Puzzle să arate absolut minunat. Desenul ei ca un puzzle se continuă și în interiorul tubului. Este puțin obișnuit, de obicei desenul din interiorul tubului este diferit față de cel al petalelor. Încă ceva, culoarea fondului de bază este albă. Pot spune ca floarea este bicoloră (fără alte variații), roze și alb.

Kohleria Luci's Puzzle 8

Kohleria Luci's Puzzle 9

Kohleria Luci's Puzzle 10

De mult timp o aștept să înflorească / Waiting for a long time to bloom

În link-ul din data de 15,02,2015 vă vorbeam despre noii mei hibrizi de Kohleria și nerăbdarea de a vedea florile. În sfârșit, nu mai este mult. Timpul de când bobocii au fost vizibili (prima foto din data de 2,04,2015) până la certitudinea înfloririi mi s-a părut la fel de lung. Planta este foarte frumoasă, nu are mai mult de 15 cm înălțime, frunzele au o culoarea foarte deosebită, este un verde care se apropie de culoarea fisticului. Marginile au un contur foarte fin maroniu. Mâine voi vedea floarea :floare:, vă închipuiți ce mult voi aștepta.

Kohleria my hibrids seria II 6 a * Kohleria my hibrids seria II 6 a1

Kohleria my hibrids seria II 6 a2 * Kohleria my hibrids seria II 6 a3

A mai trecut o zi. Vedeți cât de mult s-a transformat? Să o vedem mâine.

Kohleria my hibrids seria II 6 a4 * Kohleria my hibrids seria II 6 a5

Gesneriaceae pentru toate gusturile / Gesneriaceae for everyone

Familia Gesneriaceae este mare. În ea regăsim multe  genuri de plante cu tot atât de multe specii. Pe lângă acestea există un număr foarte mare de hibrizi. Hibrizi obținuți din încrucișări ale aceluiași gen sau intergenerice. S-au obținut în ultimul timp hibrizi spectaculoși, cu flori mari, culori deosebite, unele cu miros. Tentația de a adăuga pe lista de dorințe este foarte mare. V-am prezentat numai o infimă parte din ceea ce există. Ceva mai multe găsiți aici, aici, aici,

Eucodonia hibrid 8 - Copy Niphaea oblonga 7 xSmithicodonia Heartland's Joy 8 Kohleria eriantha 1 Achimenes Antirrhina 13 Achimenes Lemon Orchard 9 Kohleria GG Garnet Rose 15 Gloxinia rosu dungulite 3 Saintpaulia chimera Sharon 6 Saintpaulia Genetic Blush 14

 

 

Atât de frumoase / So beautiful

Sunt atât de frumoase florile acestor violete încât nu îți vine să crezi că sunt reale. Prima este involtă (EK-Lubasha) roz-degrade cu un contur alb pe marginea petalelor. Cea de a doua este (Ocean Side) are petalele ondulate conturate și ele dar cu o nuanța de albastru-cerneală, nuanță care pe petalele superioare este mai pronunțată. La a treia ( Rebel’s Splatter Kake) florile sunt aidoma unor steluțe. Steluțe roz cu stropi albaștrii cu un contur alb bine definit. La toate trei florile sunt foarte mari și atât de frumoase. Oare câte violete există?

Saintpaulia EK-Lubasha 10

Saintpaulia Ocean side 10

Saintpaulia Rebel's Splatter Kake 15

Flori ciudate / Funny flowers

Din când în când florile ne surprind cu o floare amuzantă. Nu este un lucru normal, este o anomalie. Totuși aceste ciudățenii au forme absolut spectaculoase.

Kohleria Elise 14  Kohleria Samas 7 Kohleria Empress 12  Kohleria Tjurig Bjorn 8  Kohleria Empress 13  Sinningia Eumorpha Saltao 11  Kohleria Simone 1  Kohleria Simone 2  Kohleria Tjurig Bjorn 9  Kohleria Marta 29
UPDATE 30 Mai 2019

Un nou hibrid cu flori care prezintă o anomalie. Primele 2 flori nu sunt cum ar trebui ceilalți boboci par în regulă. Cum spuneam mai sunt nu este normal florile ar trebui îndepărtate însă unele chiar au forme surprinzătoare. În așteptarea florilor normale să vedem cel puțin culoarea,

UPDATE 18 Iulie 2019

Anul acesta multe din florile de la Kohleriile mele au extra petale. Nu știu care este cauza. Deși nu este normal, totuși florile sunt interesante și ne stârnește curiozitatea de a le privi mai atent .

Ce putem face cu florile noastre preferate / What we do with our favorite flowers

Când aveți o fotografie cu florile voastre preferate puteți face ceva draguț. Un ceas al cărui fundal are floarea voastră preferată arată mult mai interesant. Sau o puteți folosi ca sigla pe un ecuson ori pe un magnet. Sunt numai 2 idei. Variante sunt multe. Inspirație sa fie :oare:  .

Ceas Kohlerii 1

felicitare Ywone

Ceas Kohlerii 2

Din nou Sinningia / Sinningia again

Surprinzătoare de fiecare dată când înfloresc sunt florile lor. La Sinningia forma florilor este foarte variată. Astăzi putem admira  minisinningia, Electric Lila și sinningia Baby Blues. Mai multe exemplificăre puteți vedea în link-ul dedicat Sinningiei gesneriaceae.flori-si-plante.ro/?cat=5

Sinningia Baby Blues 24 * Sinningia Baby Blues 25

Sinningia Electric Lila 3 * Sinningia Electric Lila 4

Flori de primăvară / Spring Flowers

Ce poate să ne bucure mai mult primăvara decât explozia de culoare și parfum a zambilelor, narciselor,  lalelelor, primulelor și lista poate continua.   Există la florile de primăvară atâta dorință de trezire la viața, la speranță și bucurie cum numai la ele poți vedea. Ar trebui să luăm exemplu de la ele. După lunga perioadă ternă a iernii priviți și un pom înflorit.
Lalele 6 Lalele 7 Lalele 8 Narcisa alba 1 Pom inflorit Zambile 4

 

Să medităm și să admirăm în liniște. Este Paștele / Let meditate and admire in silence. Is the Easter

Astăzi este Paștele, o zi încărcată emoțional cu atât de multă liniște și binecuvântare. O liniște cum numai de Paște poți simți. Nu se aud decât vrăbiile ciripind în rest nimic.
Hristos a Înviat!
Candela
Sinningia Baby Blues 23
Kohleria Fenix 13