Archive for 22/02/2014

Hibrizii mei de Kohleria ———————— My hybrids of Kohleria

Cu ceva timp în urmă v-am prezentat-o pe Kohleria ‘Luci’s Baby One’. Tot din aceeași serie de hibridizare a doua planta are boboci. Diferența mare de timp  fața de dezvoltarea și înflorirea primei mele Kohlerii se datorează faptului ca transplantarea am făcut-o foarte târziu, atenția mea concentrându-se exclusiv spre prima. Pe lângă foliajul foarte diferit bobocii au ‘aripioare’ și o culoarea care mă face să cred că floarea va fi specială.
Kohleria Luci's Baby II 4 * Kohleria Luci's Baby II 5
Se pare că intuiția mea se confirmă, cel puțin până astăzi.
Kohleria Luci's Baby II 6 Kohleria Luci's Baby II 7
Încă puțin mai am de așteptat.
Numai o zi a trecut și voilà, floarea s-a deschis.
Kohleria Luci's Super Gril 8 * Kohleria Luci's Super Gril 10
O floare mare, colorată pastelat (roz-zmeuriu și galben-fistic cu puncte mari ciocolatii) cu aripi de zbor. A primit numele de ‘Luci’s Super Girl‘.
Kohleria Luci's Super Gril 11 Kohleria Luci's Super Gril 13
Al treilea hibrid începe să dezvolte boboci. Interesant este că foliajul este aproape identic cu cel de la Kohleria Luci’s Super Girl. Bobocii însă au o culoare diferită, sunt roșu-cărămizii, foarte pufoși și grași. Cred că am zărit și o ‘aripioară’
Kohleria Luci's Baby III 4 * Kohleria Luci's Baby III 5
Timid s-a deschis și cea de a treia plantă. Pare a fi geamănă cu ‘Luci’s Super Girl’ însă are o culoarea diferită. Culoarea de baza este un amestec de roz-lila-cărămiziu. Frunzele sunt foarte pufoase și fine aidoma mătăsii chinezești. La fel sunt și cele ale lui  ‘Luci’s Super Girl’ . Sunt cele mai fine frunze de Kohleria pe care le-am întâlnit. Am numit-o  ‘Luci’s Chic’
Kohleria Luci's Chic 11 * Kohleria Luci's Chic 13

Hibrizii mei de Sinningia si Gloxinia ———————— My hybrids of Sinningia and Gloxinia

Primele încercări și rezultate de hibridizare le-am avut la Sinningia. Încercările au început în 2012, rezultatele în 2013. Nu existată satisfacție mai mare decât atunci când munca îți este răsplătită. Când capsula de semințe începe să se contureze încep emoțiile. Ele ne vor ține până când floare va apare.
Prima și a doua transplantare
Sinningia my hibrids  * Sinningia my hibrids 4
Transplantările individuale.
Sinningia my hibrid 2 * Sinningia my hibrid_1 2
Din acest moment pot spune că plantele sunt stabilizate iar gândul s-a canalizat spre apariția bobocilor.Nu a durat foarte mult, au apărut, s-au dezvoltat frumos.
Sinningia my hibrid 2 4 * Sinningia my hibrid 2 9
Primul hibrid nu a fost ceva deosebit, a fost aproape copie fidelă a mamei. Culoarea l-a diferențiat de ea, albastru mai intens. A primit numele de  ‘Luci’s Blue dream

Sinningia  ‘Luci’s Blue dream’  – hibrid Romania (Lucica H. Petcu / 2013)Sinningia Luci's Blue dream 3 * Sinningia Luci's Blue dream 1

Primul boboc al celui de al doilea hibrid mi-a dat de înțeles că voi avea o surpriză. Un boboc lung, destul de mare si aproape alb. În două zile culoarea s-a transformat într-o nuanța pe care nu o pot descrie. Bobocul a devenit mai lung și fin.
Sinningia Luci's My beauty 2 * Sinningia Luci's My beauty 5
I
ntuiția nu m-a înșelat. Într-o minunată zi de primăvară și-a deschis diafanele petale frumusețea mea. A primit numele de  ‘Luci’s My beauty

Sinningia  ‘Luci’s My beauty’ – hibrid Romania (Lucica H. Petcu / 2013)
Sinningia Luci's My beauty 7 * Sinningia Luci's My beauty 9
Această sinningia este într-adevăr deosebită. Poate concura cu brio cu oricare altă Sinningia de top.
Sinningia Luci's My beauty 11 * Sinningia Luci's My beauty 8
Caracteristici  Sinningia ‘Luci’s My beauty‘ –   hibrid Romania (Lucica H. Petcu / 2013) O planta cu totul excepționala. Atât floarea cât și foliajul sunt deosebite. Crește frumos, compact, cu o ținută ca de balerină. Frunzele verzi cu luciu pe ele în funcție de anotimp și luminozitate pot avea pete ciocolatii pe ele. Florile tubulare sunt fine, culoarea lor greu de descris, un blue ciel cu irizații lila. Pe petale apar linii foarte fine puțin mai închise la culoare. Forma florii este de asemenea unică, o trompetă perfectă. Înflorește repede în mai multe serii. Este o planta rezistentă, nu necesită condiții deosebite.

Sinningia’Luci’s Sheer blue’  – hibrid Romania (Lucica H. Petcu / 2013) este asemănătoare cu ‘Luci’s Blue dream‘ culoarea face diferența.
Sinningia Luci's Sheer blue 1 * Sinningia Luci's B d Luci's Sheer b 1

Sinningia ‘Luci’s Ametist Bell’ – hibrid Romania (Lucica H. Petcu / 2013)
Sinningia Luci's Ametist Bell 1 * Sinningia Luci's Ametist Bell 3

Sinningia ‘Luci’s Spots on Ametist’  – hibrid Romania (Lucica H. Petcu / 2013)
Sinningia Luci's Spots on Ametist Bell 7 Sinningia Luci's Spots on Ametist Bell 5
Caracteristici Sinningia ‘Luci’s Spots on Ametist’ hibrid Romania (Lucica H. Petcu / 2013) Este o sinningie reușită. Planta nu creste mare, frunzele sunt verzi cuu forna ovală și vârful rotunjit. Textura frunzelor este catifelată, florile cu o forma interesantă. Pe fondul colorat în indigo deschis apar linii albe. Pe petalele inferioare apare un semicerc indigo închis. În prelungirea este o dunga albă  punctă.

xGlosinningia ‘Luci’s Agat Bell’  – hibrid Romania (Lucica H. Petcu / 2013)xGlosinningia Agat Bell 2 * xGlosinningia Agat Bell 5
xGlosinningia ‘Luci’s Fine Lines’  – hibrid Romania (Lucica H. Petcu / 2013)
xGlosinningia Luci's Fine Lines 1 * xGlosinningia Luci's Fine Lines 2

Anul 2013 a fost anul nuanțelor de albastru la hibrizii mei.

UPDATE 2 Aprilie2019  Am rămas puțin în urmă cu actualizarea acestei postări. Până voi completa și aici foto cu florile hibrizilor mei le puteți vedea în postări individuale la link-ul indicat. http://gesneriaceae.flori-si-plante.ro/?cat=1 În fotografia de mai jos sunt noii mei hibrizi pe care îi aștept cu nerăbdare să înflorească. Deocamdată foliajul este mai mult decât interesant. Urmăriți postările pentru a vedea împreună evoluția lor.