Archive for 03/03/2015

Și bobocii sunt frumoși, nu-i asa? / And the buds are beautiful, isn’t it?

După cum vedeți și bobocii pot fi extrem de interesanți. Sunt pufoși, îmbrăcați în perișori strălucitori care ascund de multe ori surprize neașteptate. Transformarea de la boboc la floare poate surprinde. Culoarea bobocului se poate metamorfoza peste noapte, nu mai spun de minunile de culori și modele din interior. Să urmărim împreună un astfel de fenomen.

Kohleria Luci's Super Girl 22

Kohleria Luci's Super Girl 24 * Kohleria Luci's Super Girl 23

După o săptămână observăm cât de mult au evoluat. Bobocul este de la Kohleria Luci’s Super Girl. Am urmărit în mod deosebit evoluția bobocilor de la acest hibrid. Constat cu încântare că ei își păstrează caracteristica  ”extra petale”.
Kohleria Luci's Super Girl 25 * Kohleria Luci's Super Girl 26

Tubercul aerian la Sinningia An’s Nxy / Aerial tuber at Sinningia An’s Nxy

Sinningia An's Nyx 17 Sinningia An's Nyx 12

Am observat la  Sinningia mea, ”An’s Nxy”, doi tuberculi aerieni. Acest fenomen cred că este destul de rar și interesant în același timp. La tuberculul din foto 2 au apărut o mulțime de plăntuțe. Am să văd cum voi proceda cu el în continuare, evident voi ține sub observație evoluția ei.

Sinningia An's Nyx 19Sinningia An's Nyx 20 * Sinningia An's Nyx 21

UPDATE 10 Iulie 2017

Am revenit asupra acestui articol cu noi precizări și alte informații. Cum am spus în prima parte a articolului am ținut sub observație tuberculul cu multe plăntuțe. El  a fost transplantat într-un ghiveci nou din care s-a dezvoltat această plantă pe care o vedeți acum. Lăstarii tineri au format ramuri noi și viguroase. Pe două dintre ramuri s-au format din nou tuberculi. De unde se poate trage concluzia ca acest hibrid dezvoltă și tuberculi aerieni. Fenomen destul de rar la Sinningii, cel puțin eu nu am mai întâlnit la alți hibrizi. Spre exemplificare câteva foto făcute astăzi. Din păcate nu a înflorit încă. Sper să o vad plină cu superbe flori galbene ca lămâia și înfoiate ca un porumbel.

Sinningia An's Nyx 25 Sinningia An's Nyx 26 Sinningia An's Nyx 27